29 de gener, 2009

La meua participació al 90è joc literari

Casi al límit de temps, m'ha vingut la venada de participar al 90è joc literari del blog de Jesús M. Tibau, Tens un racó dalt del món, i complint amb les regles del joc també el penjo al meu blog:

EL PATGE

Aquell any potser m’havia portat molt bé. Al obrir el balcó un patge de Baltasar m’esperava, tot cobert amb una capa blanca. No anava tan mudat com els patges de la cavalcada del Reis, ell portava la roba d’anar per feina.
Va donar-me un paquet que no vaig obrir, fins que va desaparèixer, impressionat com estava per la seva presencia. No recordo què em va regalar, però podria encertar dient que va ser: un quadern per colorejar, un plumier de fusta, una capseta de llapis de colors, i potser una caixa de fustetes de colors per construir allò que fos capaç de imaginar o un grapat d’indis i vaqueros de plàstic.

Allò que millor recordo, era el seu vestit blanc com un llençol, la seva cara negra com el tió i un agradable olor a fusta i vernís com la que solia fer el meu germà gran.

Sense cap dubte, vaig arribar a la conclusió que el patge era fuster.

25 de gener, 2009

De l'Ebre Blook a l'Ebre Bloc


Aquest dissabte 24 de gener va tenir lloc a Vall-de-roures i Arnes la trobada d'autors i presentació de l'Ebre Blook: Relats d'aigua dolça al Serret Blog, un recull de relats publicats al blog del llibreter de Vall-de-roures, Octavi Serret i que Cossetània Edicions ha portat al paper.

Dins de dues setmanes, Tortosa i Roquetes acolliran la Tercera trobada de blocaires ebrencs. L'Ebre Bloc ens espera amb un atapeït programa els dies 6 i 7 de Febrer, que tindrà lloc, com l'any passat, a cavall de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i la Biblioteca Municipal de Roquetes. Ens veiem.

Programa d’activitats de l’EbreBloc 2009:

6 de febrer de 2009 (Biblioteca Marcel·lí Domingo)

16.45 - 17.00h : Recepció i recollida de materials.

17.00 - 18.00h : Presentació i inauguració de la jornada a càrrec de:

* Carme Pla, presidenta de Blocaires Ebrencs.
* Ferran Bel, alcalde de Tortosa.
* Andreu Martí, president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

18.00 - 19.00h : Xerrada de Teresa Fèrriz Roure, directora de “Lletra“, l’espai virtual de la literatura catalana de la UOC.

19.00 - 20.30h : Taula redona : Blocs i literatura, moderada per Emigdi Subirats. Amb la participació de:

* Jordi Ferré, editor de Cossetània.
* Albert Aragonés, escriptor, Beaba.info.
* Dolors Queralt, regidora de Cultura de l’EMD de Jesús.
* Jesús M. Tibau, escriptor i blocaire.

20.30h : Cloenda del primer dia de l’EbreBloc a càrrec del M. H. Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya.

21.00h : Vi d’honor.

7 de febrer de 2009 (Biblioteca Municipal de Roquetes)

10.00 - 11.30h : Taller de videobloc, a càrrec de Jesús Ferré.

11.30 - 12.00h : Esmorzar.

12.00 - 12.30h : Radiografia-estat de l’Ebresfera, a càrrec de Daniel Gil.

12.30 - 13.30h : TEVEON, un any de televisió per internet a les Terres de l’Ebre i el Maestrat, a càrrec de Cinta Bonet.

14.00h : Dinar.

16.00 - 17.00h : Taula redona : Els blocs col·lectius de l’Ebresfera. Amb la participació de blocaires dels blocs La Voz Telúrica, Hespèria, Cinema-Classics i Antics Alumnes de La Mercè.

17.00 - 18.30h : Taula redona : Els grups de Facebook dels pobles de les Terres de l’Ebre.

18.30 - 18.45h : Acte de cloenda, a càrrec de Francesc Gas, alcalde de Roquetes.

19.00h : Trobada de feisbucaires i Beers&Blocs, a la mateixa Biblioteca.

24 de gener, 2009

Ebre Blook: Relats d'aigua dolça, ja és al carrer


Vall-de-roures, 24 de gener de 2009

El vent vol ser el protagonista del dia, les previsions meteorològiques ens avisen del pas d'una ciclogènesis explosiva. No es pot anar pel carrer.
A la cruïlla d'Hispanitat amb Aragó, la Llibreria Serret suporta a les seves façanes la ventada i a l'interior del local els exemplars de l'Ebre Blook van que volen. Cada llibre du un paper amb un nom, busco la pàgina 49 "El lladre de somnis", a sobre hi escric una dedicatòria i signo, el passo i me'n passen un altre. Perdo la noció del temps, és la meva primera vegada, mai abans havia signat llibres. I m'agrada.

L'Octavi no para de promocionar el llibre entre els seus clients, es nota que s'estima la seva feina.

Tot s'atura per un bon dinar a un restaurant de la localitat, després una trucada m'allunya de l'altra fita del dia: la presentació en societat del recull al Molí d'Oli d'Arnes. Una altra vegada serà.

Torno cap a casa, però la jornada m'ha deixat un cuquet que en demana més.


Entrades relacionades:
Tens un racó dalt del món
La Via Augusta
Llibreria Serret
Triticària
Remote viewers

18 de gener, 2009

EBRE BLOOK: Relats d'aigua dolça al Serret Bloc


Quan al 2007 al Serret Bloc es va llançar la proposta d’enviar textos per ser mostrats al seu bloc, vaig participar com altres vegades ho he fet amb altres iniciatives, però aquesta vegada era algo diferent. Allò era tan sols l’estat embrionari d’un projecte que anava més lluny i que el proper dissabte veurà la llum, gràcies a Cossetània Edicions.

EBRE BLOOK: Relats d’aigua dolça al Serret Bloc és el recull de relats de 17 autors, entre els quals em trobo, que vam participar en la iniciativa d’Octavi Serret.

Francesca Aliern
Jordi Andreu Corbaton
Susana Antolí
Teresa Bertran
Pere Casanovas
Glòria Fandos
Joan M. Garcia
Maria Lluïsa Gascon
J. Carlos Gil
Albert Guiu
Silvestre Hernàndez
Josep Igual
Maria-Josep Margalef
Laura Mur
Vicenç Sanz
Emigdi Subirats
Jesús M Tibau

A les dotze del migdia del 24 de gener, la Llibreria Serret de Vall-de-roures acollirà una trobada dels autors, i a la tarde a les vuit del vespre al Molí de l’Oli d’Arnes es fara la presentació del llibre a càrrec de Jesús Mª Tibau, Josep Igual i les germanes Neus i Teresa Pallarès, amb la coordinadora de l’acte Pepa Nogués de l’Associació “La Bresca” d’Arnes.

13 de gener, 2009

De Tortosa a Roquetes: Un pas de dimoni


Sóc pesat? Tinc la carretera de Tortosa a Roquetes entravessada des de fa massa temps, tan que ja m'avorreix fer entrades sobre el mateix tema, l'any passat van arranjar l'asfalt, però pels vianants segueix sent un esport d'aventura transitar-hi i més tenint en compte els episodis de pluja que hem tingut a la tardor i començament de l'hivern.

Al 21 d'0ctubre ja vaig penjar un post informant de la licitació de l'obra d’urbanització d’aquesta carretera.
Avui llegeixo a La Marfanta que ahir el Ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar les ocupacions dels terrenys municipals per part de la Diputació de Tarragona, per iniciar les obres. Pos mira que bé.

A l'aprovació d'ahir li podríem adjudicar la dita: Per Sant Antoni un pas de dimoni.

A veure si es nota!!

09 de gener, 2009

Deixa'ns com estàvem...


Els Reis ja han girat cua, se'n tornen cap a Orient amb la que està caient per aquells indrets, i ens deixen un fred que pela i el fantasma dels 3 milions d'aturats fet realitat.

Ja no sé què fer, si amagar-me dins la closca com els cargols, si aixoplugar el cap sota l'ala com els estruços, si deixar de llegir noticies i emigrar a Fullola, o seguir escagarrinant-me cada vegada que ens diuen que el 2009 serà difícil però que a partir del març tot començarà a millorar...

Mare de Déu de Lourdes, deixa’ns com estàvem...!!!

01 de gener, 2009

Lo concurs nadalenc de bajoqueta





Enguany he participat al 2n concurs d'històries curtes que cada any per Nadal organitza bajoqueta en el seu blog, i mira per on he estat seleccionat com a finalista. Wooowww!!!

Tenint en compte que la darrera vegada que vaig guanyar algo amb els meus escrits va ser quan tenia 13 anys (o sigui fa quaranta anys) amb un concurs de redacció de la Coca-Cola, ser ara finalista en el concurs de bajoqueta, pos mireu es algo que m'omple "d'orgullo y honda satisfacción".

(Semblo un xiquet amb les sabates noves!!!)